Meh jadi kawan saya.. ^_^

Saturday, December 15, 2012

Treasure Hunt

Hunting PML - stand untuk pinggan mangkuk lama - bagaikan treasure hunt
Tapi aku bukanlah hunting ke kedai2 lama, redah stor panjat loteng.. aku cuma hunting kat online je..
Nak senang n mudah..
:P

Sebab apa aku kata bak treasure hunt..
Ni kotak yang aku dapat.. penuh dengan surat khabar lama..
Jenuh memunggah...
Baru jumpa...
Zoommmmm sikit... :D
Ni antara koleksi terawal sakura aku yang tiba... 
Cawan siku dan Sugar Pot...
Yang tu ok la lagi..timbunan surat khabar penuh sebab barang banyak kan...
Kekadang tu..kotak dapat besar ya amat.. penuh gak dengan paper..
Tapi barangnya..ciput je....
2 Mug Bunga kangkung..jenuh mencari.. macam treasure hunt kan.. :))
Tapi yea laa.. aku pun paham..beli, penghantaran by post or kurier.. then paham2 la bila ada pihak ketiga ke4 dan seterusnya yang handle.. takut pecah kan..jalan paling selamat, bungkus tebal2...
Cuma.. kena pastikan setiap lipatan surat khabar tu d buka dan d belek berhati2.. sebab apa.. sebab kekdang ada seller yang bermurah hati memberi gift pada buyer tanpa inform kan ke buyer.. buat suprise la kekdahnya... :D
So memang kena buka semua, supaya takda yang jadi mangsa buangan...
Sayang oooooo...

Nanti bila PML tuan tanah dah masuk SPA.. tuan tanah akan N3 kan PML yang ada.. tidaklah niat nak menunjuk2.. cuma suka share je.. al maklumlah..blog cerita2 kosong kan...cerita je apa pun... ;) lagi pun, nak ajak OTAI2 PML follow kat blog nie plak...
:D

8 comments:

intanfirdaus247 said...

wah.cantiknya..syok juga lyza treasure hunt sorang2 diri ni...hehehe...

zaza said...

Kotak pertama tu cam kenal lor kak lyza, hihi sori ler kalu cari harta karun tu mencabar kesabaran yeww, hihi

Riedaffya ibrahim said...

wah...cantik le..ingat tresure hunt ape td..

dhiera said...

pergh...memang treasure hnt betul. cantik pula tu. pandai ye akak pilih~

lyza said...

Intan
hunting kt online je :D cuma kalau ada kesempatan, baru la ke kedai2 lama2 yang terjumpa

Zaza..
hahahaha..u know it.. ;) sakura pertama yang sampai and i luv it sooo much.. :D

lyza said...

Riedaffya
warisan peninggalan atok nenek kita memang cantik2.. tu yang terasa nak back to the future cari pinggan2 ni semula.. hehehe

Dhiera
thks.. tapi sakura memang la cantik.. :)

lyza said...

Riedaffya
warisan peninggalan atok nenek kita memang cantik2.. tu yang terasa nak back to the future cari pinggan2 ni semula.. hehehe

Dhiera
thks.. tapi sakura memang la cantik.. :)

Si Matatajam said...

Cantiknya corak cawan tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels