Meh jadi kawan saya.. ^_^

Thursday, February 23, 2012

Bulan Admitted Hospital

Huiiii bulan Feb nie adalah bulan paling mencabar plak rasanya...
Bulan paling banyak ke hospital..
Memula my MIL "check in" hospital, demam panas sampai tak lalu makan and badan pun tersangat la lemah.. Then lepas 2 3 hari my MIL "check out" my 2nd dotter plak amik turn "check in" kat Hospital...
Gara2 ceri beri tak henti2..then muntah2 tiap kali lepas makan..Start selasa malam..1st muntah..pastu habis esok pagi tu plak muntah atas katil..tidur skali dgn muntah2nya..tak sedar muntah time tidur..mujur bukan baby...huhuhu...
Lepas tu hari Rabu and Khamis  tu seharian tidur..tak bangun langsung kecuali d kejutkan..makan taknak, minum pun tak boleh..Rabu tu dah bawa g Specialist kat Taipan Subang..tapi masih takda perubahan so hari Khamis terus bawa g Hospital..Memula bawa ke Colombia Puchong, sebab dekat sikit dengan rumah..tapi sayangnya tak cover insurance plak..huhuhu..terus bawa ke Pantai KL..jauh memang la jauh..pasrah je la..
Alhamdulillah Khamis admitted, Jumaat tu nampak sangat perubahan walaupun masih lemah.. alhamdulillah.. lega sangat..tak kisah la walaupun mama terpaksa tidur skali kat Hospital.. 
2 beradik yang rapat..walaupun selalu bergaduh..:D
Tak tahu sapa pesakit dan sapa visitor.. :)) 
Sehingga tertidur menemani kakaknya kat hospital.mujur le hospital swasta takda waktu melawat.. seharian, ponteng tadika on Friday tu lepak kat hospital..
Dan akhirnya "check out" hospital hari Sabtu..lega sangat segalanya dah ok walaupun anak susut sangat berat badan..napa la aku tak sebegitu..susut sebegitu mudah.. :P
Tapi itu la.. bulan hospital kan..after Natasha discharge...MIL admitted again..same floor dengan Natasha cuma bilik je lain...Sakit yang sama gak..2 3hari d tahan kat Hospital tu..dah boleh keluar..alhamdulillah, MIL nampak sihat seperti sebelumnya..
Ingatkan dah habis le kisah keluar masuk hospital nie..rupanya...tak sudah lagi... 
T_T
Adik no4 plak accident balik dari kerja.. :((
Mujur takpa apa2 dan mujur lah pelanggarnya sangat bertanggungjawab, menguruskan segalanya dari mula accident dengan membawanya ke klinik untuk d jahit sebab tapak tangan terbelah, then tulang tapak tangan tu patah, kena masukkan tiub, getah or plate(tak tahu mana satu) untuk betulkan semula dan juga perbelanjaan adik d hospital...
Dan harini aku d beritahu...my lovely kasen Kak Zana plak admitted d Hospital Tropicana Damansara pagi tadi....
Aku trauma...

Nota KaKi: Maaf tak sempat nak balas kunjung ke blog kawan2..nanti free2 sikit saya singgah ya :)

10 comments:

Aishah Jahirah said...

memang bulan hospital nampaknye.....apapun semoga semuanya sihat dan pulih seperti biasa...;)

ainnoraini said...

musim sekarang ni byk org tak sihat...

semoga semuanya cepat pulih dan kembali sihat seperti biasa..

Papa Mifz said...

dugaan nih kan...harap semuo nye lepas nih kembali sihat mcm biaso la...amin...

ieja amieja said...

salam lyza..
dugaan tu..cuaca yg panas pun ya..klu cerit berit & muntah2 tkt punca dr air x bersih kot..tmpat sy pun cam tuh gak..semoga semua cepat sembuh ye..

EmbunRosaliza said...

Assalam lyza, byk dugaan tu, harap2 semuanya sihat seperti biasa

MulutPayau said...

sabar ya...semoga semuanya cepat sembuh dan kembali seperti biasa...

dhiera said...

Allah menguji kekuatan kesabaran dan keimanan kita dengan pelbagai cara kerana dia sayang kan kita. semoga semuanya sihat-sihat belaka~

Pondok Usang said...

alahaii.. dugaan..

lyza said...

Aishah
Tu la tu..alhamdulillah semua dah pulih ke asal.. :) thanks dear :)

Ainnoraini
Terima kasih..alhamdulillah dah ok dah.. :)

Papa Mifz
Amin..terima kasih :)

Ieja
mungkin la sebab kat sini air memang kotor..kekdang tu seram nak mandi..huhu..dok survey penapis air skg nie..

lyza said...

KakEmbun
Terima kasih..:) Nasi mentega akak sedap la..saya buat tetiba kena masak 4 pot..rekod..harini dlm sejarah.. selalu kat rumah 1 pot je.. :)

MP
Terima kasih..alhamdulillah semua dah ok :)

Dhiera
Aminnn...thanks dear :)

Pondok Usang
Pasrah je :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels