Meh jadi kawan saya.. ^_^

Wednesday, January 11, 2012

Taniah kepada Pemenang

Ishh macam mana la Messi boleh menang lagi nie...Last year 2010/2011 CR TOP SCORE 40 goal dan dengan jumlah itu, jaringan terbanyak sebanyak 38 gol LA LIGA dalam satu musim telah d musnahkan.. target baru 41 gol plak this season...tapi kan tapi kan...Lionel Messi memang hebat...tabik spring laa...So taniah untuk Lionel Messi yang mempertahankan Trofi Ballon D'OR Fifa utk 3 tahun berturut...
Messi: I’m very proud
Cristiano Ronaldo...engkau tetap d hatiku...cewahhhhh...Yaa..you still the best..i always be your fan forever and never ending story...boleh gitu..:P
 
Taniah gak untuk Homare Sawa dari Jepun sebagai pemenang Kategori Wanita Fifa berjaya mengenepikan Marta pemain Brazil Bola Sepak Wanita yang pernah menang sebanyak 5 kali...
Sawa: A very exciting night
Comey je minah Jepun ni dengan pakaian tradisional dorang.Bangga je menyarung pakaian tradisi Jepun d Zurich..kalau retis Malaysia, aku rasa sure berkemban tayang lurah..almaklum le.. ke Overseas kan.. :D ko mampu.. :P

Taniah gak untuk Coach terbaik Fifa 2011
Pep Guardiola ( Coach Team Lelaki) dan Norio Sasaki - Jepun (Coach Team Wanita)

Manakala Goal terbaik atau Puskas Fifa d menangi Neymar Brazil walaupun aku rasa goal Wayne Rooney lagi cantik...cess..ko tu sapa lyza nak pertikaikan keputusan Juri yang tentu2nya d kalangan Pro bola nie.. :P
Manakala anugerah untuk Fair Play Fifa d menangi team dari Jepun...agak2 napa team dari German tak menang ek? :P
Japan FA scoops Fair Play Award

Dan paling mengharukan ialah Anugerah Khas Fifa - Alex Ferguson - sampai merah padam muka beliau semasa tayangan slide atas penghargaan or jasa or sumbangan beliau dalam bola sepak...
Ferguson handed Presidential Award

Whatever it is...Congratulation to all winners... to whom did not win..you are still great in the heart of your fans..

14 comments:

Kakzakie said...

Rakyat Jepun tinggi peribadinya. Sayang pada tradisi mereka....

atuk said...

Assalamualaikum Iyza

tahniah juga drp saya

amirah said...

salam lyza...salam perkenalan juga.. : ) ...messi pulak pujaan hati saya..hehe

lyza said...

KakZakie..kan..selamba je cakap Jepun..walaupun kat Zurich

lyza said...

Wsalam Atuk..

Atuk sihat? Dah goreng dah pisang tu? hehehe..

lyza said...

Amirah..
Thanks singgah sini :)
saya pun suka messi tapi selepas CR.. hehehe..

Kazman & Sue said...

diorang ni memang hebat2x belaka....

Cho Zila said...

ala akak tak berapa nak biasa ngan sukannni... tahniah untuk pemenangkan they deserve atas kehebatan mereka....

LydSunshine said...

ronaldo tetap pojaan jgk wp suka jgk messi. hihi.

Mama Ema said...

wah. minat sport yer

intan morsalin said...

suke statement yg org jepun tu...itulah realitinya org melayu yg brangan nak jadi minah celup...huhuhu

lyza said...

Kazman n Sue - tak dapat d nafikan lagi..hehehe

lyza said...

KakCho Zila
Saya mmg minat sport dari skolah lg.. tapi minat tgk je la..joinnya tak.. hehehe...

lyza said...

LdySunshine
wahhh..sama la kita kan.. ;)

Mama Ema
Minat tengok je..nak main bola tak reti...bola jaring bleh la.. hehe...

Intan
terima kasih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels