Meh jadi kawan saya.. ^_^

Tuesday, January 3, 2012

Patah Tumbuh Hilang Berganti....

T_T
Poyo plak...hehehe...Relex ar....
Zaman percuma shoumix, shoutbox sudah berlalu...ada haku kesahh?? Kesahh gak la.. yea la.. blog aku ni dah le tak brapa glemer cam blog2 yang lelain tu..Comment pun tak sepenuh hat lelain tu..kekdang tu jeles gak tengok blog orang lain penuh dengan komen.... 
So kekdang follower, visitor yang singgah, akan tinggal jejak kat Shoutmix aku tu untuk aku singgah plak ke blog dorang...biasa la tu kan..ziarah menziarahi mengukuhkan ukhwah sesama blogger.. :)
Terima kasih yang tak terhingga pada yang sudi komen, sudi follow,singgah d blog aku  yang tak seberapa nie..
:D :D
Bila takda shoutmix ni rasa macam tak best plak kan..atau bila takda shoutmix ni, comment2 ni blog aku akan meningkat? hehehehe.... Perasan.. :P
So..harini, aku gigih menggugel pengganti shoutmix nie...padahal b4 ni, ada seorang blogger tinggalkan jejak kat shoutmix , tapi aku dok tangguh tangguh tangguh..sampai la harini, semua jejak hilang d shoutmix.. padan muka aku...suka bertangguh kan..

Dan hasilnya...

Yesss...berjaya..

Gunalah FIBOX...kata blogger yang aku hilang jejaknya d shoutmix aku tu, FIBOX ni hasil dari MALAYSIA...yeay..MALAYSIA BOLEH

Pada yang ingin menggantikan shoutmix anda, boleh aje ke 
pastu klik kat Sign Up..so sila la sign up ya dengan emel anda dan pasword yang anda suka
Jangan lupa klik kat TERM AND SERVICE and continue

Notification akan d hantar ke emel yang anda register then sila la clik pada link yang d berikan utk mengaktifkan FIBOX ANDA

Then, masukkan emel dan pasword anda yang tadi..pastu..log in ler.. ;)

Pastu, welcome to FIBOX.. pada DASHBOARD anda sila la setting apa yang anda suka..
Then, copy code yang d beri dalam blog anda..macam aku, aku just click kat tempat shoutmix aku, then remove shoutmix and ganti dengan FIBOX..settle...

Save dan hasilnya...
So..tak heran n terkezut pagi ni bk blog tengok cenggini kat Shoutbox
Sebab kita dah dapat FIBOX...

6 comments:

suri solehah said...

ooo shoutmix yang lama takleh guna ye?akak dah lama tak on9..tak tahupun

lyza said...

KakSuri - ha'ah..tkleh guna dah.. kena bayar klau nak guna..huhu..

Kak Rose said...

lyza, tq for sharing... dan singgah n follow kak rose jugak.

kak rose dah lama buang shoutmix box tu sbb banyak beno yg tumpang iklan percuma.... nnti leh try fibox ni lak...

MulutPayau said...

ponnn....ponnnnnnn....pandu laju ke sini....
Akak pun dah buang shoutbox tu....tapi nak masukkan fibox rasa malas pulak......

p/s...tq sudi snggah blog akak ya dik...

lyza said...

Kak Rose, terima kasih sudi singgah dan follow

lyza said...

Kak MP - agaknya dah terbiasa dengan shoutmix..tu yang rasa cam tak best je klau takda..hehe..tu yan ganti dengan yang ni..;)

Thks sudi singgah sini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels