Meh jadi kawan saya.. ^_^

Wednesday, May 8, 2013

Semalam ku Bermimpi

Gara2 tekun mentelaah novel kak Suraya Cinta Ku Luruh D Oxford...
Ikan bakar keli la..ikan sungai itu la.. aku sampai termimpi2 Talapia Bakar... makan dengan sambal belacan, ada plak Bendi Celur plus ikan masin...
Perghhhhhhhhhhh meleleh ayaq lioq wa cakap lu...

Then bangun pagi harini, walaupun aku masih lagi busy menkhatamkan novel2 yang aku baru beli kat PWTC tu.. dengan semangat waja.. seawal 8 pagi dah kat dapur masak untuk tengah hari...
Awal pagi aku dah kerahkan che hasben g pasar beli apa yang aku mimpikan tu.. 
:D
Hasilnya.. pukul 10 pagi.. breakfast aku jadi lunch.. 
:))
tak menahan ooooo

Talapia Bakar... D sebabkan kuali ajaib aku kat tempat lain, maka aku masak style lama le.. bakar dengan daun pisang..
Ikan Masin - tak tahu ikan apa..hehe.. minta hasben belikan ikan masin kedera tapi takda.. d gantikan dengan ikan yang aku tak tahu namanya.. 
Sayur plak asalnya suruh beli bendi, sebab nak buat bendi celur.. tapi apa nak buat.. dia lupa.. then dia beli sayur cenggini.. Udah nampak pucat sebab tkda kaler untuk menyerikan..  tapi kira ok la kan dari aku yang kena g pasar then masak lagi.. penat oooo
Akhir sekali.. sambal belacan.. perghhh.. sedap oooo...sendiri puji masakan sendiri.. ok la kan..
:))
Terlerai la sudah impian mimpi aku.. terlaksana la sudah d alam realiti...
Jemput makan semua.. untuk aku yang dah 2 round..
Pastu gado badan tak mengecik..
:P

3 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Makin rajin Madam Lyza kita update cerita sekarang ni.. bagus..

lyza said...

Kak Shamsiah

hahahaha.. la ni dah malas balik.. susah mood on off nie.. paling susah klau selalu off ja mood tu.. :P

Anonymous said...

ikan gelama masin rasanya tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels