Meh jadi kawan saya.. ^_^

Monday, May 13, 2013

Jangan Baca Entry Ini

Di suatu malam, ketika anda memandu seorang diri...
Jalan itu jalan ke kampung anda dan sudah tentu anda menghafalnya kan..
Tetiba malam tersebut, anda seolah2 melalui jalan yang tak pernah anda lalui selama ini.. Padahal itu jalan menuju ke kampung anda dan anda tidak pernah lupa..
Tapi eh eh..selama ni anda lalu, tak pernah plak jumpa kampung. Tapi dek rasa teruja, anda tenung kiri kanan dengan rasa takjub..dan tetiba anda sendiri tak pasti bagaimana, kereta anda berhenti d depan pondok usang.. sebab nak kata rumah macam tak lojik plak dengan keadaannya yang uzur dan semak.
Tiba di situ, anda terlihat seorang budak lelaki yang sangat comot duduk tercongok di tangga pondok tersebut sambil menunduk tidak memandang ke anda langsung.
Dengan rasa cuak, kaki anda bagai d tarik2 mendekati budak lelaki yang comot itu dan bertanya kenapa duduk seorang diri d tengah malam begini.
Dia cakap tunggu neneknya yang pergi ke belakang. Bila anda toleh kebelakang tersebut, hanya hutan yang kelihatan...
Apa yang akan anda lakukan? 
Yaaa.. tunggu bersama budak tersebut sehingga neneknya kembali..
Penantian 1jam 30min berlalu, nenek masih tidak kelihatan..
Seterusnya apa tindakan anda?
Betul... bawa budak itu bersama anda pulang ke kampung anda dan kenalkan dia dengan ibu anda..

Dan d suatu tika d lain hari, d waktu yang berbeza tetapi tempat yang sama... 
Anda ternampak novel ini
Apa yang patut anda lakukan sedang anda peminat gile novel2... hobi anda membaca novel.
Patut atau tidak anda membacanya?
Atau ikuti je kata2 novel tersebut - Jangan Baca !!

Anda degil???
Ingin membacanya juga???
Bacalah...
Segala yang anda hadapi selepas ini.. anda tanggunglah sendiri...
Saya sudah ingatkan anda.. anda tetap berdegil mahu membacanya...
Baca la.. tapi jangan menyesal.. !!




NoTa KaKi : Mohon maaf pada yang nak komen then terpaksa tulis WORD VERIFICATION.. terpaksa letak sebab banyak sangat komen SPAM yang masuk kat sini

4 comments:

Rai Ourkizuna said...

lalala.. kata jangan baca lagi mau baca..hahaha..

kalau select anon tak boleh komen, takde word verification pun insya allah tak masuk spam. sebelum ni saya setting anon boleh komen banyak spam. skang ni disable anon punya komen dah takde da spam. try la.

atuk said...

Assalamualaikum Lyza

malas baca la....he he

lyza said...

Rai..

Biasalaa.. lagi orang kata jangan baca, lagi la kita nak baca kan.. hehehe...

Alhamudlillah.. buat word verify ni hat taknak guna nama betul :P pun boleh komen...

lyza said...

Atuk

Wasalam atuk.. hehehe... rugi plak klau tak baca tambah orang macam saya yang minat baca novel.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels