Meh jadi kawan saya.. ^_^

Wednesday, November 21, 2012

Taraaaaaaaaaaaaaaaa....

Harini aku tengah bengang dengan kurier service Citylink...
B4, ni Skynet..
Sama je kes, barang tak dapat..pos dari 16/11/2012 tapi sampai harini..hampeh dot com
Bila call cssv, 4 kali d putuskan kali ke5 baru d angkat and tetap bagi alasan yang sama, barang despatch dah bawa keluar...
Aloooo 2 hari dah tau despatch korang bawa keluar barang.. tapi still tak sampai ke office aku...
Jalan kaki ka merangkak???
Kalau tak sempat hantar atau tak jumpa jalan ke office..tak boleh ke korang telefon hp aku?
Kat consignment note kan ada contact number.. jangan bagi alasan bangang la...
Eeeeee... Marah aku !!

D sebabkan rasa marah membuak2...aku rasa aku perlu sejukkan badan..
Nak terjun pool or sungai dah tentu la tak boleh kan sebab kat office...
Soooooo..
Taraaaaaaaaaaaaaaaa....

 Ishhh..bukan amoi jepun tu...tapi
Zoommmm sikit....
:D
Smoothie Strawberry...hanya tu yang rasanya sedap d makan d kali hati melahar bak gunung berapi kan..
Memang sedap pun..
Puji diri sendiri plak
:))

Terima kasih gak pada yang sudi komen n bagi cadangan untuk masak last N3 kan...
So..ini la hasilnya..untuk seekor ikan...

Kukus kicap..hahahaha,,bantai je nama resipi tu sebab tak tahu.. :P
ikan ni d fillet terlebih dahulu then baru kukus kan..
Oppssss..tak dapat letak dalam PML sakura.. sebab ikannya besar.. pinggan sakura yang ada, semuanya kocik2 belaka...
Sila la abai segala deco tu ya ..memang tak ber deco langsung ikan nie.. :P

Insyallah, sekor lagi akan d buat 3 rasa.. 
;)

9 comments:

MaMa Rey said...

amboii marahnya..hehe..sabar..sabar..
kongsi sikit resepi kukus kicap tu..

Shamsiah Abdul Rahman said...

Caya lah Cik Puan Sri Lyza kita..
Nnt share resepi ya..

Jemari_Suri said...

js x pernah plak guna khidmat ni..biasanya guna pos laju/ekspress je...^^

intanfirdaus247 said...

sy pernah guna kurier sevice juga..ada yg ok..ada yg x ok..mmg geram bila brg da lama post tp x smpai2..

محمد رازيق said...

wah. sedap nampk smoothie tu kak. hehe. nyum2. salam kenal.

MulutPayau said...

sabar2...jangan marah dik nanti cepat berkedut muka tu...hehehe.sorri gurau jer dear..
p/s waahhh sedapnya smoothie tu...terliur akak tengok..

makchaq said...

Tengok air sedap dan cooling tu lupa sebenarnya tuan tanah tengah marah...

lyza said...

Mama Rey
Insyallah, nanti saya buatkan N3 nya ya.. :)
Marah gak dgn kurier citylink tu, tp lega dah settle sumenya

KakSham
hehehe..sabar je la akak nie.. okeh.. nanti saya buat N3 nya :D

Jemari Suri
Saya sebab membeli barang2 kaca n berat, tu yg guna kurier, sebab nak cepat la kononnya kan.. tp hampeh.. cepat lg pos laju..

lyza said...

Intan,
Setakat nie yang saya puas hati kurier Kangroo Express. Skynet,GDex n Citylink dah d senarai hitam la kut ke sini selamanya..tp klau hantar ke taiping, cepat plak dapatnya..

Muhamad Raziqi
terima kasih singgah sini.. saya suka ur blog..tak sangka sudi singgah sini.. :)

Kak MP
sakit hati kak.. walaupun dah lepas.. hehehe.. Meh la sini.. saya buat specel utk akak nanti.. :D

Makchaq
dingin sangat sampai lupa nak marah.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels