Meh jadi kawan saya.. ^_^

Monday, November 19, 2012

Apa Mau Masak??

Oh idea... Tolonglah datang..
idea
Tuan tanah dah tak tahu apa mau masak...
2 Ekor ikan Jenahak seberat 2kg lebey setiap seekor, yang baru d pancing oleh che abe..
Nak masak asam pedas..tak laku kat rumah nie..
Nak goreng ber chili..ermm macam boring plak..
Nak masak lemak... no no no no.. tuan tanah tak suka..
Kari??? ermmmmm..entah la...
I don't know
Pastu, Sabtu lepas..dapat plak 2 mangkuk strawberry nie.. actually kirim kat pakcik hasben sebab anak yang kecik tu gila dengan strawberry..
Last week, minggu pertama cuti sekolah, naik cameron highland...habis buah strawberry d makannya. 
Sampaikan buah tangan untuk makcik kat Selayang yang d kirim pun habis d telan Yasmin...

Apa ya yang boleh d buat dengan strawberry ni selain dari jem, tart, pavlova or smoothie?
Nak g nuntut ilmu la jap..kot2 leh dapat idea nanti
Jom.....sleepy

23 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Lyza


masak 3 rasa....


besar buah strawberry tu...

mummycda said...

hai lyza...buat masak stim pun sedap :)merahnya stobery tu....

Nazayiena said...

emmm,sedap juga masak 3 rasa tu...

TiranaAduka said...

salam sis lyza
Salam kenal jua dari tirana aduka

Terima kasih sudi singgah.

❤Kamsiah❤ said...

ikan tu grg pun sedap...lumurkan dgn tepung jagung,biar ranggup hehe...
stroberi tu peberet akak dan anak2...suami ja yg tak makan..

Acik Erna said...

assalam lyza..ikan jenak sampai 2 ekor?bestnya..macam2 boleh masak tu.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Thanks Lyza memfollow blog kita..;)

I ingat lg time cik abg I rajin memancing dulu, kami hantar je ikan2 tu kat restoran ala thai.. diorang tolong siang, tolong masak.. dan kami bwk balik makan. Kalau terlebih rajin I masak stim, kdg goreng je.. cicah air asam.

Kakcik Nur said...

Siakap tu masak kukus.

Strawberry tu buat jus.

:)

ummiross said...

Salam kenal juga lyza..

Lama dah ummi tak pergi Cameron Highland, sejak balik semenanjung ni tak pergi lagi, memang teringin nak pergi, nak cari strawberry juga, nak kawan dengan Yasmin, hehe..

intanfirdaus247 said...

Salam kunjung ..:) tq sudi singgah kat blog dan komen blog intan//:) hehe..intan nak follow tapi sebab tenet loading lambat gila, icon join this site x kuar2,esok yee kat opis intan follow...wah sedapnya strawberi..hehe..lyza minat RAM juga eh..mesti suka dan minat novel bagaikan puteri dan sambungannya kan..intan minat sampai angau jugak la kat sunan..hehe

makchaq said...

Besaq ikan tu.. Tak habih makan kalau kami...

Strawberi ni kalau dah bawak turun dah rasa masam kan.. Buat jus dan jem ok la kot boleh tambah gula..

insan marhaen said...

tanya IM? apa la sangat yang IM tahu melainkan goreng jer..

kemudian potong bawang dan cabai merah, bubuh kicap untuk cicah..

syalinda johari said...

salam kenal Iyza, segar2nya buah strawberry tu...terus tertelan air liur..kekekeke

Mrs Velentine said...

salam kenal..follow sini..masak 3 rasa..mesti sedap

Kesuma Angsana said...

sedapnyer strawberi tu lyza. ikan jenahak msak apa pun sedap hehe

Kakzakie said...

Tak suka asam pedas ye. Kalau rumah kakak pulak setiap minggu at least 1-2 kali mesti nak ada asam pedas.

Strawberry makan raw paling sedap.

intanfirdaus247 said...

sekarng intan dah follow dah..:)

PinkUmmi said...

Salam singgah :)

Sedap la buah strawberi tuh...mitak sikit

ibuintan said...

salam lyza.... hujung bulan ni nak naik CH jugak la, ada lagi tak stoberi yg tinggal.. ke dah habis Ysmin makan

Hanis MY said...

masak 3 rasa hihi... terliur pulak tgk strawberry tu yumm

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

masak stim sedap...stobery bestnyer tgk hehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

waaa... bestnyer stoberi.
yummeh, byk tu. leh wat triffle stoberi
haah, beso gak nampak tu, manis tak..

MaMa Rey said...

ikan masak stim sedap..
strawbery buat jus sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels