Meh jadi kawan saya.. ^_^

Monday, November 12, 2012

Sepetang Bersama Bunga Kangkung

Amboiiii tuan tanah...
Tau la sekarang ni tengah gile pinggan mangkuk lama2 kan....takkanlah semua masakan nak d antik kan gak dengan pinggan mangkuk lelama nie...
:D

Arghhhh aku tak pedulik.. janji aku suka...
Hasben pun suka sebab wife dia ter rajin masak dan tak sabar nak tunggu weken untuk masakan menggunakan perkakasan antik.. mujurlah dapur gas tak d gantikan dengan dapur minyak tanah kan...
:)) 

Harini, just dessert simple yang baru 3 kali aku buat..
:D
Tapi paling mahal n paling best.. guna mangkuk bunga kangkung, sudu bunga kangkung
n set cawan mulut lebar bunga kangkung...serba serbi set bunga kangkung laa..
hahahahaha...jakun jap.. :P
Resipinya

2 tin susu cair d masak bersama sesudu setengah tepung kastard...
Dah mendidih, just curahkan ke dalam 2 tin fruit cocktail ...
Kacau serata dan sejukkan....

Air tu plak, terima kasih untuk my lovely fren.. Puan Norlelawatie aka geng Fridge Magnets and tukang membelikan souvenir untuk aku d kala terbang ke luar Malaysia.. - It's Berry Tea.. memang sedap sangat d minum kala panas atau pun sejuk...

Selamat Minum Petang...wave

5 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Va va vaaa..
Patut la sudah beralih hati.. berubah cinta..

mama_saly said...

cantiknya magkuk,cawan n sudu..mmg cantik.klasik..jarang tau og skrg guna model gitu..tumpang minat juga..ehee..:)

mama_saly said...
This comment has been removed by the author.
lyza said...

kak Sham
Cinta tetap d hati..cuma sudah d bahagi2kan sana sikit sini sikit.. ^_^

lyza said...

Mama Saly

Baru terjebak.. minat dah lama.. cuma bila dapat sikit pusaka dari arwah nenek..minat tu takleh d kontrol dan d tahan2.. terus suka n mula buat koleksi.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels