Meh jadi kawan saya.. ^_^

Thursday, June 7, 2012

EURO 2012 - Malaysia Time.. ;)

Mata ku bakal2 menjadi..
Yaaaaa...mata panda.. sebab bakal2 tak cukup tidur sebulan melayan 
Jom Check time in Malaysia plak.. ;)

EURO 2012 Schedule (Malaysia Time)

Kumpulan A 

[Russia, Greece, Czech Republic, Poland]
8 Jun – 11:55 malam  |  POLAND vs GREECE
9 Jun – 02:45 pagi  |  RUSSIA vs REP CZECH
13 Jun – 02:45 pagi  |  POLAND vs RUSSIA
13 Jun – 11:55 malam  |  GREECE vs REP CZECH
17 Jun – 02:45 pagi  |  GREECE vs RUSSIA
17 Jun – 02:45 pagi  |  REP CZECH vs POLAND

Kumpulan B 

[Germany, Portugal, Netherlands, Denmark]
9 Jun – 11:55 malam  |  BELANDA vs DENMARK
10 Jun – 02:45 pagi  |  JERMAN vs PORTUGAL
13 Jun – 02:45 pagi   BELANDA vs JERMAN

Kumpulan C 

[Spain, Italy, Croatia, Republic of Ireland]
10 Jun – 11:55 malam   SEPANYOL vs ITALI
11 Jun – 02:45 pagi  |  IRELAND vs CROATIA
14 Jun – 02:45 pagi   SEPANYOL vs IRELAND
14 Jun – 11:55 malam   ITALI vs CROATIA
18 Jun – 02:45 pagi  |  CROATIA vs SEPANYOL
18 Jun – 02:45 pagi   ITALI vs IRELAND

Kumpulan D 

[England, France, Ukraine, Sweden]
11 Jun – 11:55 malam  |  PERANCIS vs ENGLAND
12 Jun – 02:45 pagi  |  UKRAINE vs SWEDEN
15 Jun – 11:55 malam  |  SWEDEN vs ENGLAND
16 Jun – 02:45 pagi   UKRAINE vs PERANCIS
20 Jun – 02:45 pagi  |  ENGLAND vs UKRAINE
20 Jun – 02:45 pagi  |  SWEDEN vs PERANCIS

Dulu masa World Cup 2 tahun lepas, aku siap beli sabun tahan mengantuk lagi..kononnya taknak tidur waktu malam la kan.. nak layan semua game World Cup..tapi ceittt...hampeh dot com.. kalau dah namanya manusia dan itu adalah rutin harian kita..sapu la sabun ke.. krim ke.. ngantuk tetap ngantuk... huhuhu...takkan boleh tahan sebulan tak tidur malam kan... :P
Untuk Euro 2012 tahun nie..no more sabun tahan mengantuk.. yang ada hanyalah rasa keselesaan diri sendiri.. layan games yang best2 dah la kan... :)) Yang pastinya CR tetap ku tonton..rindu siot kat dia.. rasa berbulan tak tengok dia main..padahal LA LIGA baru je habis haritu... poyo je aku nie...
Dan yang paling pasti....malam ku kini kembali terisi dengan games bola2 ku.. setelah beberapa minggu segala game bola habis kan..tunggu season baru plak...lambat lagi...mujur le ada EURO nie.. ;)

Jom check schedule for the game.. 
Emmmm team pilihan aku???
Nope..elekkk.. semua aku suka..semua aku layan...
Cuma Portugal special sikit la sebab aku suka CR kan... :))
Tapi sebabkan Group B tu ala2 group maut tak henggat.. maka rasanya susah Portugal nak melangkah kejauhan.. layak pun secara play off kan.. so...macam susah gak nak mara.. silap2 Group Stage pu tak lepas.. habis la CR aku...
T_T
Tapi dah nama pun bola tu bulat..so macam2 boleh jadi.. just tunggu n tengok n layan je la...
Champ last 4 years - Spain..agak2 boleh ke pertahankan kejuaraan.. 
Germany..pemain bagus2.. Ozil, Podolski,Klose..d tambah plak ngn keeper..Nuer (huii teringat aku dlm UEFA tahun ni Alex Ferguson turun padang salam dgn mamat ni lagi..kagum dgn kecekapan dia jaga gol) macam boleh menang je kan..busuk2 pun final boleh la...
Tapi team underdog pun takleh pandang rendah..sebab slalunya dorang nie tup2 malatopp ja.. baru ternganga...
Arghhh aku malas pening2 fikir... yang penting layan n enjoy je...;)
Korang plak..support team mana.. ;)

5 comments:

dhiera said...

akak layan bola ke?
saya tag akak ye.. http://dhieranottie.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html#

MulutPayau said...

sesekali layan bola seronok jugak..tapi bab mata tu yg tahan...tersengguk2 depan tv...hihihi...

lyza said...

Dhiera
tak tahu le nak kata minat or tak.. tapi yang pastinya kalau Euro or World Cup memang tdo depan tv je la.. hahahaha.. hat Liga pun layan gak kecuali Liga Malaysia - kerek kan.. hehehe..

lyza said...

Mulut Payau
Hat tu dah biasa..tp slalunya terjaga balik..cuma bila terjaga tu..tgk nasib la.. kekdang dah terang kt luar.. hahahaha

Mijoe said...

puhh...semangat betul neh..

group B tu mmg group paling best nak tgk! tak tentu arah jugak ni kalau ada game hari2 kerja..ha ha

ramai la jadi zombie kat office nanti!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels