Meh jadi kawan saya.. ^_^

Monday, May 28, 2012

HoneyMoon...???

Again???
Iyea ke??? :P 
Takda maknanya..ngeh ngeh ngeh ngeh...
Cuma berkuat kuasa pukul 8.45 pagi tadi bersamaan tarikh harini 28/5/2012 dengan rasminya.. aku tinggal berdua je ngn che abe sebab anak2 semua dah balik kampung, Taiping... mama datang Sabtu malam and bawa dorang (anak 3 orang + anak sedara sorang) semua balik harini, d sebab Sabtu dan Ahad ni ada kasen kawin...balik plak naik keretapi..masing2 plak tak pernah naik keretapi..gile teruja.. pukul 5 pagi masing2 dah bising bangun dari tidur...semua takleh tidur..tak sabar nak naik keretapi... :))
So seminggu gak la dorang kat sana menghabiskan cuti skolah dorang sementara tunggu aku n hasben balik this Friday...
7.30 pagi kami sampai KL Sentral...Train 8.45 pagi..gile awal kan...pergi sekolah pun tak seawal cmni..ngam2 je sampai tatkala loceng nak berbunyi..hehehe...
Masa dalam train...kecoh gile cari tempat duduk... alaa takda katil kata yang besar...nak katil, keretapi malam le....
Train dah bergerak...Yasmin (baju purple) macam nak nangis..memang betul pun dia nangis..tapi kejap je.. tak sampai 10 min pun..pastu dah ok dah...dia tak pernah lagi berpisah ngn kita orang berdua.. ni percubaan pertama...hope ok la sebab kat kampung ramai yang ada.. :)
So...
Pak Mak..apa nak buat ya??
idea
idea
Idea sudah mari...devil :))
Mau tengok wayang..setelah sekian lama tak ke sana..sejak dari anak pertama lagi.. 10 tahun daaa..
Pastu, mau merayau ke Petaling Street.. :)) salah satu tempat yang sangat tak sesuwei bawak anak.. apatah lagi d waktu malam... :D
Dan dan dan... menghabiskan novel2 ku tanpa gangguan... hehehehe....
Tapi kan....
Tetiba je rasa rindu ngn keriuhan anak2...
T_T

Nota KaKi : Pada yang bertanya pada tuan tanah pasal novel2 FIXI..nanti ai review ya..2 dah habis baca.. tinggal lagi 2 novel lagi..tak sempat sangat nak review 2 tu..dok kejar dateline nie..whew!

3 comments:

Kakzakie said...

Usah kata anak-anak teruja nak naik keretapi lyza. Kakak yg dah tua ni pun tak pernah naik tau... Kalau LRT ada sebab di S'pore banyak guna ini.

Seminggu kesunyianlah... masak pun mesti tak ada mood kan..

shamsiah abdul rahman said...

Akak x penah try lagi buat mcm ni. Mcm x sanggup nak berpisah ngan d boys. Tp time "berperang" slalu je berangan nak honeymoon ngan Cik Asben..
BTW, wishlist bebudak ni time balik M'sia tahun ni.. nak naik train.. aduhaiiii..

dhiera said...

dulu masa budak2, ayah ajak naik keretapi saya pun excited kemain lagi~ dah rindu dekat anak-anak ye kak~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels