Meh jadi kawan saya.. ^_^

Tuesday, May 1, 2012

Yukkk Pesta Buku !!

Pada penchenta buku..tentu tahu sekarang ni tengah berlangsungnya....
:D :D
Dah terjah ke belum...batting eyelashes
Aku dah selamat menerjahkan diri last sunday..tapi bukan untuk diri sendiri.. untuk anak2 je..
Walaupun untuk anak2..kalau dah ulat buku..bukan ulat bulu ya.. jauh skali ulat gonggok...hehehehe...aku merembat gak 2 novel karya Zuraidah Othman.. Nak rembat lebih..tak dapat.. hasben dah boleh hidu bau2 ikan akalku yang yang mengapow time nie..pastu nanti time aku pow lagi.. :P
Rancangan tak berjaya..hehehe..takpa laa..dapat 2 ni pun ok la..dah jimat 2 novel..time aku esok (Rabu) leh tambah 2 novel lain plak.. :))
Hat ni plak untuk anak2...
Dan yang ini plak free gift dari Ana Muslim - Bag - lagi satu dari Sasbadi bila kita sign up untuk program I-Learn - lebih kurang macam tuisyen online.. normal price RM250 untuk setahun, tapi sekarang ni harga promosi RM100 untuk setahun
Tetiba plak aku jadi promoter sasbadi... kena mintak komisyen nie..:P

Sekadar gambar sekitar PBAKL 2012



Dan sesungguh aku lega tak bawa anak2 harini (1May - Selasa) terjah ke Pesta buku nie..cer compare pemandangan hari Ahad (gambar atas) dengan lautan manusia harini d Alaf21..giloss..klau orang cenggini.. camne nak cari novel or buku dengan tenang kan...huhuhu..
kredit pic to Alaf21 FB
Untuk itu..aku sanggup amik cuti esok - Rabu - untuk terjah ke sana..
Yukkk kawan2...esok kita ke Pesta Buku Antarabangsa 2012 d PWTC.


Nota KaKi : Jumpa pemain bola sepak Safee Sali..sempat senyum n lambai je..gambar tak sempat snap..tapi yang best dia lambai n senyum kat aku balik.. sebab masa tu aku sorang je panggil nama dia dengan nada kuat sikit le.. hehehehe...


8 comments:

dhiera said...

ramai ye.. saya tak pernah pergi pesta buku~

lyza said...

Dhiera
Pergi la..best sangat utk penchenta buku...:)

ieja amieja said...

ramainya org..mcm semut..klu nak g x leh bwk ank2 ni..takut buku kemana ank lak hilang kemana..klu bwk ank dara tu plk takut sedozen diangkutnye novel2 kat c2..

Fazlinil Irma said...

assalamualaikum lyza.

teruja tengok awk pegi tp sy tahan hati langsung tak pegi walau sekali. hehe.

sy takut poket sy barai (bukan koyak dah) bila pegi.

lg la tgok org ramai mcm tu. boleh jd lemas sy.

Fazlinil Irma said...

assalamualaikum lyza.

teruja tengok awk pegi tp sy tahan hati langsung tak pegi walau sekali. hehe.

sy takut poket sy barai (bukan koyak dah) bila pegi.

lg la tgok org ramai mcm tu. boleh jd lemas sy.

anitadiana said...

ramainya umat..kak ita tak pernah gi pesta buku...

lyza said...

Ieja

Tahu takpa..tapi ramai gak parents yang bawa anak2..masa ni la nak bagi anak seronok dgn buku.. hehehe..

Fazlinil Irma

Saya selalu buat budget setahun untuk pesta buku..menabung awal2..jd tak risau tak ckup bajet bulan tu.. hehehe...
Orang memang ramai..tapi sesekali rasa best gak.. :)

lyza said...

Kak Ita
Jom tahun depan kita terjah sama2.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels