Meh jadi kawan saya.. ^_^

Monday, January 30, 2012

Seisi Meletihkan Mata

Pheww....bukan mata je letih...badan aku pun tersangat laaa letihnya...kaki rasa nak tercabut je.. 
Tapi TERsangat  laa berbaloi - baloi menerjah ke KARNIVAL KARANGKRAF sabtu lalu...Walaupun orang cenggini...
 
 
Tu belum lagi nak beratur bayar..walaupun kaunter bayaran banyak, tapi tetap kena baris panjang...
Hat tu boleh tahan lagi..dah beli kan..kena la bayar... :D
Cuma...
Paling tak boleh blah nak cari novel..ayakkkk punya la susah nak menyelit d celahan orang ramai..pastu nak cari novel yang d kehendaki..perghhh cam mencari jarum dalam jerami.. 
Minta tolong kat adik2 kakak2 abang2 Karangkraf yang bertugas..dorang pun takleh nak bantu banyak sangat sebab novel dah berterabur dan bercampur aduk..Nak salahkan staff karangkraf pun takleh gak kan...So nak taknak redah gak la mencari..
Mungkin akan datang pihak Karangkraf kena fikirkan sesuatu or buat tempat yang lebih luas untuk booth novel novel ini
atau
Buat 2 3 khemah yang berlainan untuk 1-Novel Alaf21, 2-Novel Prima dan 3 - Novel Kanak2 serta Ilmiah 
Jadi pengunjung boleh ke Booth berlainan untuk mendapatkan novel yang d hajati..dan novel2 ini tak bercampur satu dengan lain..

Ini hasil terjahan d Karnival Karangkraf semalam..tu pun banyak novel yang d listkan tak dapat cari..
Ada yang kata "stok tak sampai lagi"..ada yang cakap " cer try cari kat depan tu" ada plak yang bagitahu       " kat rak tengah tu kak" 

 
 
Ni plak untuk anak2 dan hasben
Ini plak hasil terjahan d Booth Abg RAM (Ramlee Awang Murshid).
.Nak beli novel, novel dah ada..
 Koleksi novel beliau yang aku ada..siap ngn otograph lagi semua tu...mood bangga kembang idung cool
Kali ini cuma minta tolong abg RAM signkan 2 novel beliau yang belum d tandatangai...
Lepas novel..mug le plak...kalau kat PWTC..konpem tak dapat sign 2 novel..satu je boleh..:P
Sempat gak jumpa Attokz - Orang kuat Abg RAM..Sori attokz tak dapat sembang lama..panas.. hehe..
Ini adalah booth Abg RAM..mujur la time aku sampai tu, tak perlu Q panjang..dengar cerita on Friday, ada pengunjung beratur hampir sejam untuk berotograph n bergambar...

Antara lain penulis yang sempat aku jumpa and minta Otograph
Aleeya Aneesa untuk novel
Juga, Aiysa Sofea untuk Novel Uda Dan Dara
 Maya Rasyidah Untuk Novel Buat Yang Tersayang
Dan salah seorang dari Penulis kesukaan aku...Haiza Najwa..jatuh cinta dengan Novel KHALIMAH JIWA dah terus setia dengan novel sentuhan beliau..sangat tidak mengecewakan
Kalini untuk Novel terbaru karyanya -JANGAN GANGGU LENAKU - nanti aku review kat sini lepas membacanya
Oh yaa..kalini kan aku suka sangat susun atur booth untuk penulis2 yang hadir..Boothnya cantik2 dan comel2..antaranya booth Aisya Sofea,Aleeya Aneesa..
Anak pun nak enterprame gak..:
Booth yang lain..booth je ada..penulis takda..mungkin Solat or lunch...
Oklah N3 untuk kali ini..aku nak sambung pembacaan novel2 aku tuh...tak sabar nak habiskan.. :D
Bulan April, terjah PWTC plak...;)

Nota KaKi : Terima kasih untuk hasben tersayang sebab tak merungut menemani aku ke tempat riuh rendah n hiruk pikuk nie..:P dan pertama kali gak drive keluar dari Zon selesa (subang) :)) sampai ke Shah Alam tukar driver sebab aku fail parking...I don't want to see:D

18 comments:

Botak said...

huhhh., banyaknya novel., larat ke baca semuanya?

dhiera said...

mak aih, kemain ramai lagi orang datang. akak borong novel pun perghhh~

mariam said...

Wah.....sama lah kita Akak pon tambah stock.....Akak pergi dua hari jumaat dan Ahad....Jumaat tu pergi beli majalah2 aje kononnyerr..sebab En.Suami ikut so buat macam baik aje...so hari Ahad tu Akak Ulang pergi pagi2 alam pukul 8.30 dah jejak Shah Alam En.Suami xikut.. bermulalah misi pencarian.....mmg betul stock diaorang sikit kelam kabut...tak fikir lamma ambik capai...ambik capai...kol 12.30 tamat misi..Akak pon gi jumpa RAM tuk suruh dia sain buku tuk En.suami...puas hati sesangat...yang kat KL akak tak suka pergi sebab pernah kena saman parking ngan polis....so serik lah kekononnyer....ok Lyza suka gi blog awak meriah sesangat...nanti singgahlah blog akak lak.

My Life's Journey said...

Bestnyaaaaaaaaaa ..umi teringin nak jumpa RAM .. bestnya dapat tandatangan ..best best nyaaaaaaaaaaaaaaa

Tiramisu Fatiema said...

perghh..best dapat peluang jumpe novelis..sy baru dapat beli novel alaf baru nie..judul-Akhirnya Aku kahwin...best..

Cikpuan rara said...

rara nk g,tp nasib xg,kalau cm ni gayanya,tak sanggup.but mst murah gila kan kak.nt leh pinjam.hehehe

kakcik said...

Banyaknya memborong. Sayangnya kakcik tak berkesempatan untuk pergi. :(

Irfa said...

HAI LYZA..
saya juga peminat novel tp dah lama x beli..last beli Takdir Fitrah Terindah itu pun sbb kenal penulis kat blog ;)

tapi masih pening ni tak tahu mana letak kotak yg isi semua novel lama.harap2 tak terjual kat lori yg beli paper tu.huhu

MulutPayau said...

wahhhh...bnyaknya memborong!!!! aduhhhh jelesnya.....

dwaty said...

saya pun kaki novel.... dah lama nak gi karnival cam ni??? pwtc bila erk???

~ yus ~ said...

ni mmg betul2 peminat novel ni..:)

yana-feehily said...

wah...RAM. jeles la...untunglaaa dapat jumpa.. :)

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam Lyza,

Wah blog ada background lagu ye...meriah blog ni..anyway thanx for follow blog kami ye...

Kami dah follow blog Lyza...

www.mylovely-cats.blogspot.com

Cikgu Ma said...

bestnya..lama tak beli dan baca novel...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mak aiiiiiiiiiiiii ramainye..ila mmg nak pg tapi ada family datang umah pulak

lyza said...

Botak
Dah nama pun hobi..mesti le larat.. tak makan pun takpa..hehe..

Dhiera
Sangat ramai..kena selak2 orang dulu baru leh jumpa novel..hihi..
Skit je novel tu.:) tak sebanyak memborong kat PWTC.. :P

KakMariam
Thanks singgah sini.. saya klau ke PWTC parking kat bawah Mall tu.. redup sikit..hehe..tp tahun lepas naik komuter..senang skit..hehe.. kawan saya cakap ahad orang kurang dari sabtu..rugi plak tak repeat ahad tu..akak borong banyak?

Umi
Jom la..bleh g kat PWTC nanti.. insyallah abg RAM slalu ada sabtu dan ahad..:)

Tiramisu Fatiema
memang best..cuma haritu Dr Tuah je tak dapat jumpa..time g tu beliau takda d boothnya..

lyza said...

Rara
klau jualan handbag ke kasut ke.. saya memang sanggup..tapi ni novel.. banyak plak diskaun..memang le sanggup d redah..hehe

Kakcik
Seronok memang seronok..tapi frust gak ada beberapa novel tak jumpa.. :( takpa kakcik..nanti pwtc boleh pergi..lagi banyak buku yg d jual :)

Irfa
Dari jual kat lori sotkabar lama tu.. cer publishkan kat saya.. kut2 berkenan..saya bleh beli.. ;)

KakMP
Meh la rumah kita..baca sesama.. nak.. ^_^

Dwaty..
Wah..sama le kita ek..PWTC april rasanya..nanti saya update kat blog.. :)

lyza said...

Yus
memang minat dari start pandai baca lagi..:) dulu slalu beli majalah kuntum, bambino..skg dah tkda lg..

Yana
hehehe..

Zul
Thanks singgah sini..saya suka kucen n suka sangat2..


Cikgu Ma
cikgu dah puas membaca nie.. membaca perangai student kan.. :)

Ila
memang ramai..tapi kawan bagitau hari ahad tak seramai sabtu.. takpa, pwtc ada lagi..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels