Meh jadi kawan saya.. ^_^

Wednesday, January 25, 2012

Makan Besar

Yeahhhh... 1Malaysia kan...so harus la beraya gak d Tahun Baru Cina nie... tambah2 plak tahun nie, tahun aku kan..tahun Dragon...
Hahahaha..tak la..sebenarnya my mum and adik from Taiping datang sini..rumah adik d Puchong..menambahkan meriah, adik dari Manjung pun turut serta..
So happening gila ar....gila pun tak sehappening nie....kehkehkeh...

Memula my mum in law jemput my mum and yang lelain datang lunch kat rumah..sempena birthday Hajah Helen aka kaklong...gila seh.. dengan Nasi Kerabu, Nasi Ayam, Ayam BBQ...perghhhh sedap hingga jilat pinggan la..takyah basuh...
ABC buatan sendiri...jakun kejap n laku gila ABC nie..macam resipi d buat.. :D
My hasben part membakar memang dia suka... ;)
Anak2 melayan ABC buatan Along dorang...

Juadah d atas meja - Nasi Kerabu,Nasi Ayam dan Ayam BBQ..Sangat mabeles...Thanks Mak.. you're greatest and mabeles and the best  Mother in Law in the World...Luv u Sooooo Much love struck

Malam tu plak nak makan2 lagi..kali ni tempah kat Yankies Hut Bangi..makanan so so je la.. cuma yang best ada pondok and budak2 pun boleh main2 lepas makan tanpa kacau pengunjung lain kan..
Makanan dah sampai 
Makan timeeeeeee..... dancingGambar makanan n lauk pauk takda sebab semua kebulur menanti tetamu VIP yang telah d kidnap oleh seseorang yang LUPA JANJI dan memandang remeh plan orang lain..

Settle makan...acara seterusnya...Supriseeeee..for my adik Ipar..her Birthday that day...
Happy Birthday Linda...Moga d rahmati dan d berkati Allah swt dunia dan akhirat..
Birthday cake..Indulgence (betul ke spelling cenggini...hentam je la.janji ada bunyi :P )
hohohoho..budak2 paling teruja meniup lilin....
Pembahagian harta karun...kejap je settle d kerja kan..

Settle sudah segala plan..balik rumah, mandi dan tidur..eh silap..layan bola jap..then tidur..yawnsleepy

12 comments:

Kakzakie said...

Lyza bukan main puji MIL ye... ini nak minta MIL buat lagi ke apa hihi... makan ramai-ramai memang seronok kan:)

atuk said...

Assalamualaikum Lyza

nikmat nya ABC...sampai pejam2 mata lagi...he he

ieja amieja said...

assalam lyza..bila berkumpul ramai2 adk beradik & inlaw mmg seronok kan..tambah pula ada makan2 cenggini..

Mama Ema said...

seronok bila kumpul ramai-ramai

suri solehah said...

menantu kesayangan ke ni ?hehe

intan morsalin said...

sonoknya bkumpul ramai2...yg paling best leh mkn ABC sbyk mana yg nak kan

shamsiah abdul rahman said...

Dik Lyza oiii.. tergugatnyer la akak tgk ABC tu.. bak meh semangkuk..

Kazman & Sue said...

dulu lat yankies hut tu ada steamboat... pas tu kami datang dah beberapa kali dah tak de pulak... suka makan steamboat dia...

mama aini said...

assalam lyza..slm kenal juga dr mama..ehem bestnya dpt berkumpul & makan2 bersama keluarga mcm ni !!!..`happy belated bezday buat Linda`..

lyza said...

KakZakie - hehehe..tak puji pun MIL memang rajin masak dan saya plak rajin makan...

Atok - wsalam..dorang pejam mata tu sama ada kelazatan ABC or flash kamera depan mata..hehehe...

Ieja - Wsalam..betul tu..rumah MIL dekat je..klau tak jem la..hehe.. weken memang slalu kesana..

lyza said...

Ema - memang seronok..banyak gusip2 terkini boleh tahu..kehkehkeh..

Suri - malu ai..hehe..takda la.. biasa2 je cuma menantu pompuan sorang je..insyallah..sebab anak lelaki sorang je..my husband :)

Intan - ha'ah..berkali2 boleh tambah tanpa perlu risau membayar.. hehe

lyza said...

Ksham - walaaa..ABC ksham pun mabeles gak..;)

Kazman & Su - kan..dulu makanan hat lain pun ok kan..skg ni so so je.. lama tak makan kat sini..

Mama - terima kasih singgah sini :) linda cakap "terima kasih" :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels