Meh jadi kawan saya.. ^_^

Thursday, December 2, 2010

Penang 2010

Cuti sekolah sudah bermula..biasa la..anak2 zaman skg ni..kecik2 lagi dah pandai demand nak jalan2 lepak hotel ....aku dulu..waktu kecik...jangankan nak tido hotel..nak sebut hotel pun tak bleh..my mum cakap..hotel tempat maksiat..aku nak kerja hotel pun tak boleh..hotel tempat yang tak elok..biasa la..orang tua kan...

So memandangkan keputusan peperiksaan Arissa tiptop okay..memuaskan hati me n my hasben..so sebagai janji bawa la dorang ke Penang...bebenarnya aku yang tergediks2 nak g walaupun plan asal nak ke Langkawi.. tapi sebabkan Langkawi takda HRC..so tak le jadi ke sana..hehehe...

Lepak Apartment Sri Sayang Batu Feringgi..3 hari 2 malam..nasib baik dapat tingkat 9..klau tinggi lagi..huhu.. kering darah..hehehe
Pemandangan dari apartment
Berjalan2 d tepi laut..anak2 dah merah mata tak dapat mandi..sb tak bawa baju salin.. so main2 air je la sementara tunggu makanan sampai...huh..sebut pasal makan..sakit tul hati.. order nasi ayam..dah nama pun nasi ayam..patutnya dah tentu la segera kan..sb sume dah ready..tinggal nak hidang je lagi..tapi mak oiii gile babi  lama tul menunggu..hampir 45min...so utk menenangkan hati..bw je la bdk2 main air 
Balik ke hotel..time utk..Xtvt yang paling d sukai anak2..tak menyempat2 dah ajak turun ke pool...
bukan anak2 je..bapak budak pun sama..;)
habis berendam kat pool..berendam plak dalam bath up...hohoho..hepi sungguh dapat main air..
 
bermain layang2 d waktu malam - lepak padang kota lama sambil pekena pasermboq..perghhhh sedapnyaaa...
 
Pasemboq penang - gambar gugel - sb tak sempat nk amik gambar..dah abis...hehe..
Ini la xtvt yang menggembirakan anak2 aku...tapi bukan xtvt kegemaran aku..hahaha..So malam ke2.. selepas meronda sakan ke Balik Pulau..lepak rumah adik ipar aku - linda - familynya buat majlis pertunangan, anak2 dah penat..dalam kereta lagi dah tido...so dengan hati dan semangat yang berkobar2..ini la malam pertama aku untuk menggedikss sorang2 - berjalan2 menikmati malam d nite market sepanjang jalan Batu Feringgi tu.. atas sikit dari Resort Rasa Sayang sehinggalaa ke atas sikit dari Park Royal...
Sooooooo heaven okayyy...memang la heaven dapat berjalan sorang2 tanpa ada suara2 budak
"mama penat laa"
"mama..jom la balik"
"mama nak g toilet"
"mama nak aiskrim.."
"lama lagi"..--> ni ayat pebret hasben aku bila dia kena temankan aku jalan2 kt tempat yang dia tak minat.. 
Dan sememangnya aku ukur jalan betul..belek itu,belek ini..paling best boleh beli FRIDGE MAGNET tanpa ada jelingan maut dari hasben aku...hahahahaha....sayangnyaa..aku tak bawa plak kamera malam tu..if idak.. mmg sakan la aku amik gambar tanpa perlu d sindir suami kesayangan aku "macam kampung"
Sian orang kampung kan...tapi jadi orang kampung la best..sb tiap kali musim raya or cuti..ada kampung nak balik...takda la beraya yang orang2 mat2 bangla,mat2 indon,awang2 hitam international kat KL nie...hohohoho....lagipun aku memang orang kampung...^_^ FROM TAIPING WITH LOVE 
**gambar from FB I love Taiping**
hasil rembatan seorang yang bergelar magnet lover..;) paling best dapat merembat HRC Pen.. sukaa..
Habis dah masa bercuti..2 malam d Pen..so hari terakhir d sana..before check out..kita orang g mandi laut.. buat syarat je sb dah dok dekat dgn laut kan..(^_^) tapi tak sampai setengah jam kat laut..anak2 dah ajak balik..gatal la..panas la(padahal baru 8.30pagi)..tak best la..nak balik mandi kt pool...
berdedai2 jalan ke pantai..
mandi manda tak sampai setengah jam..dah byk komplen..last2 blk terjum pool..
 
Setelah 3 hari 2 malam berlalu..kini tiba la masanya utk pulang kepangkal jalan. kali ni balik naik feri plak..
possing dalam feri jap..;)
masa untuk sayonara..bye...jumpa lagi Penang...

3 comments:

Opie said...

lyza, opie ari tuh try booking hotel nih since angkut family kan..tp dah penuh..sedeyyy...terpaksa amek 3 rooms apt kat vistana...kat bayan lepas lak tuh..opie suka ferengghi :((

Madam Sooyaree said...

cantik tempat! entry ni la ye suka, kalau bola sumpah tak paham, hehehe

lyza said...

opie - lyza tak booked melalui hotel sb memanjang je penuh..dr last year lg penuh..huh..lyza booked melalui org perseorangan..apartment tu dia punya sendiri..ada 2 bilik n ada 3 bilik..nnt lyza pm kt fb contact no dia..kut2 nk g lg skali..:P

Sooyaree..blog aye ni dah caca marba.. sume ada..hehehe..
apa bleh buat..aye bola adalah antara kegilaan aye..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels