Meh jadi kawan saya.. ^_^

Friday, September 23, 2011

SKYNET - BAD SERVICE !!!

Boleh tajuk gitu?
Geram aku sangat harini...
Satu pasal kurier Skynet...gile lembab..bodoss nak mampossss....angry
Seller kurier on Monday....
Tunggu punya tunggu punya tunggu sampai Wednesday tak sampai2 lagi..n no news...
Aku kol seller..tanya bila dia pos n minta airway bill ref
Check kat system...
Tracking Details - 201591357074
Here are the tracking details via Airway Bill No
Airway Bill No:201591357074 SKYNET NILAI
Status:Out for Delivery
Delivery Date:
Signature:
Tracking Progress:
DateTimeLocationActivity
20 Sep 1110:24 am(CR3)Out for Delivery
20 Sep 114:15 am(CR3)Arrived CR3
20 Sep 114:15 am(HUB)Linehaul to CR3
20 Sep 1112:38 am(HUB)Arrived HUB
19 Sep 116:56 pmNILAI (NLI)Linehaul to HUB
19 Sep 116:33 pmNILAI (NLI)Collection
 
Shipment Problem 1
Date:20 Sep 11 10:24 am
Problem Code:PC028
Created By:CR3
Comments:HELD IN BRANCH
Shipment delayed. Please contact your local courier office
20/9/2011 - dah out for delivery..tapi sampai hari Rabu tak sampai ke tangan aku lagi...worried
Jauh sangat ke Skynet Subang dengan Puchong????? thinking
Aku kol Skynet Subang...0356239090 dalam pukul 4 petang gitu hari Rabu...
Dah kol berkali2 tapi asyik masuk message..Please hold..you will be attend in shortly...waiting
Banyak la shortly...banyak kali gak la kena redial n keep redial...baru la ada satu pompuan angkat...CSSV la kut...then cakap ngn dia nak check this item..beralamat d puchong..baru nak kasik ref number..dia pas aku kt tak tahu la sapa...confused
Perghhhhh macam siot menunggu..at wits' endaku tengok jam..lebih kurang dari 4.20pm sampai ke 4.54pm...hurry up!that stupid girl tak reti2 nak angkat ke kol aku balik if dah tahu takda orang dalam yang angkat...ini tak..still pas that line..angryAku cam orang sengal menunggu..angryMujur ada game depan mata..bleh gak layan....tongue
Telinga aku dah sakit menunggu nie..angrythen aku putuskan line and kol balik number tu...that girl angkat.. cepat plak angkat kali nie...
Terus aku tanya dia.."saya nak check barang saya je..apsal susah sangat??"
Dia boleh jawab " saya tak boleh check dari sini sebab barang ni alamat puchong jadi kena kol skynet puchong"
Perghhhhh bodoh punya CSSV..angrykalau ko dah tahu ko takleh check sebab alamat aku kat puchong.. yang ko g pas and suruh aku tunggu hampir setengah jam tu untuk apa????????angry
Dia jawab saya tak boleh amik kol cik tu semula sebab banyak incoming kol...
aku dah la marah..dia boleh bagi jawapan bodoh gitu...terus aku sound dia...
" yang ko tu bodoh sangat apsal..awal2 lagi saya dah bagitau alamat kat puchong..apsal ko pas kat dalam? apsal ko tak bagi je phone no skynet puchong..."
Kan dah kena bodoh dengan aku...huh...angry
Settle satu hal..
Try plak kol Skynet puchong...dari pukul 5.30-6.00pm..takda orang angkat..aku berbaik sangka kononnya opis dah tutup kan walaupun aku tahu time dorang keje sampai pukul 6pm..
Esok pagi2 aku kol..dapat cakap dengan Shah - Skynet Puchong...dia janji akan hantar hari ni (khamis - semalam) sebab aku cakap opis ada orang sampai pukul 7..tapi tunggu punya tunggu punya tunggu.. hampeh.com punya Skynet...bau asap lori Skynet pun tak jengah ke sini...frustrated
Esoknya..harini la..Jumaat..pagi2 aku suruh my hasben kol Skynet dulu..aku malas..karang aku meletup.. payah...Faizal janji akan kol balik..Tunggu hampir 45min..tak kol..aku geram..aku plak kol..cakap dengan Faizal gak..then dengan selamba je Faizal cakap "saya assist Shah je..tak tahu apa..nanti saya suruh Shah kol balik.."
And dengan selamba gak aku sound " saya dah penat dengan janji Skynet yang nak kol balik nie.. please ya make sure Shah kol me back..if not, saya akan report kat Paper,blog,FB and Tribunal Pengguna"
Klasss aku gitu....main ugut2 gitu...smug skg ni walaupun barang dah dapat..aku tetap nak tulis kat sini gak.. if orang BESAR Skynet baca..dorang bleh la kut perbaiki mutu persembahan dorang kan..tapi rasanya tak kut.. sebab aku send emel pun tak dapat reply sampai ke harini...huh
Tak sampai 15min..Shah kol aku balik...wahhhh terkesan sungguh ugutan aku tu kan...winking
Aku tanya status..Shah cakap..dia dah arrange kan barang aku tu keluar semalam..hari khamis..tapi despatch tak sempat buat or tak cukup despatch..something camtu la...hallooooo tu problem aku ke?
Yeahhhh now my problem sebab barang aku tak dapat....
Senang tul dorang kasik alasan...tapi aku dengan Shah ni tak sampai hati plak nak marah2..sebab suara dia tu baik sangat...:P
Cuma aku cakap...by hook or by crook saya nak barang tu harini sebab barang tu adik saya nak bawa balik US esok..if tak dapat..saya saman Skynet suruh bayar balik tiket kapal terbang tu ya...
And..magic happen..tak sampai sejam..Shah kol and bagitahu barang tu ada kat Subang and boleh d collect d Puchong selepas pukul 12 tengah hari...
Walaupun aku terpaksa self collect kat Puchong...aku pasrah je la..dari nak suruh dorang hantar kat opis.. tak tahu bila plak boleh dapat..sebab alasan dorang..TAK CUKUP DESPATCH OR DESPATCH TAK SEMPAT BUAT DELIVERY....
Bestkan..alasan paling kuat dari Syarikat Kurier SKYNET....
Selepas ni...NO MORE kurier service..thumbs downguna je la POS LAJU..walaupun terlewat sehari dua..tapi still sampai ke depan pintu ofis...cool

25 comments:

Anonymous said...

haha nice...sye pon msh tgh tertunggu2 utk brg ni.... ;)

MisS aNt said...

Hi dear.. Actually kan i pon ade guna SKYNET ni.. Dari hari khamis lagi seller da post barang i.. sampai sekarang masih ta dapat.. sama sebijik dengan u bila i check track numbers tu.. Shipment delay ? agak pelik la kan. Tempat i dengan pos skynet tu tak jauh pun.. Aduhai geram betol dengan servis skynet ni..

Anonymous said...

skynet macam bodoh uat kempem sedap jer sungai pom ko redah...ada ker tipun suh aku amik kalu dekat takperlah tapi ko bagi alasan dalam lingkungqn 5km...wei lain kali jangan ar guna kempen sungai poM akan kuredah sial betulll...boleh plak ko bgi kat ejen ko jer pas tuh ko suh aku amik baik aku guna pos laju ajer

inche ilham said...

Haha..sy pn baru je terkena mcm ni..

Anonymous said...

gosh..i got the same problem with this stupido skynet..xdpt brg n x de call untuk feedback.

Anonymous said...

ahhh skit skynet mcm bangang jer..org yg post 2 pon satu xleh gne pos laju ker tentu2 brg sampi trus depn umah...nie skynet kene amek lar ntah pape delivery ape mcm 2 servive pon trok bler col ckp kuang ajar mcm ak xdgr dye kte bodh pempuan nie pdahl dye yg bdoh...benci btol ati gah skt nie

Anonymous said...

aku bengang dengan skynet hari ni. taktau nak luah pada siapa. -.-'
google2 dapat blog ni. eheh

skynet kat kuantan lembab nak mampos. courier jumaat. dalam sistem deliver kat kuantan hari sabtu. hari ni (selasa) still tak dapat lagi. dah la tu borang penting nak kena submit. pegi ofis dorang kata ofis tutup sbab banjir. palehotak dia, semua orang yang terlibat bnjir officially datang kerja hari isnin. alasan tak munasabah langsungggg..!!

pergi ofis dorg nak pickup courier, dorg buat bodoh. sekurang2nya say sorry ke. bgtau la tengah cari ke. aku tanya, kena marah balik, dorang jerit 'barang banyakk nii' lebih kurang 40minit aku tunggu baru dapat barang, aku tengking je minah tu, dia tengking aku balik. aku blah, malas nak layan. cs dia bodoh, dia taktau ke customer is always right....

siti luszaimah said...

1malaysia skynet bodoh + lembab

permataputih said...

Arghhh...nape la aku xgoogle dulu sal skynet bodoh ni..ramai dh yg kna...den pon terkono ni hah......

Anonymous said...

Inilah Malaysia.. perangai mcm tahi!!

nadzirah said...

Skynet mmg lembap..dh check status jumaat dh smpi..isnin xsmpi2 lagi.. Arini nk tggu klu xsmpi lagi mmg makan maki la dorg saya kol..ingt name gempak SKYNET laju la kan service die..rupe nye mcm kure2...

Anonymous said...

tapi... saya guna khidmat skynet stakat ni ok lg. nk anta brg kol pakcik tu dia dtg amek kt umah n tlg bayakn. esknye dh sapai kt penerima. saya ddk kl, penerima ddk pahang. xtaulah. mukin luck saya baik.. hehe..

amira nadia said...

Saya pon sama, dari semalam orang tu post, tapi hari ni still collection. Seminggu lagilah nampaknya sampai. Sabar2x

Asmaul Mat Munir said...

Huh..finally..sy ingat sy sorg je yang rasa benda ni. Dari 2011 smpai sekarang 2016. Service dorang ni tak improve2. Geram je manunggu. Khamis (05052016) lepas order 3 barang dari LAZADA. Barang first sampai Jumaat (06052016) which is send by POS LAJU.Mmg kenalah dgn namanya POS LAJU. Bagus. Pastu barang kedua sampai ISNIN(09052016) dr GDEX. Then yang satu lagi ni courier service dr SKYNET. sampai kesudah tak sampai2. Email tak reply. Call tak angkat. Tracking status mcm gitu je tak berubah. Out for deliverylah sgt tapi tak sampai2. Hopefully lepas ni supplier elakkanlah guna SKYNET ni. lastly, Sy sokong tajuk this post.hehe

Jajang Hpd said...

Hahhhh sy pon ni tengah tunghu brang. Dah one week tk smpi. Cemana ni.

Cheerful Gurlz said...

Aduhh
Br je pos gna skynet tkt la plak rasa...

Chudin said...

Sy dr besut tranung..barang tp barang sampai kat skynet p.putih..dah ler pegi ambik pulak tu..adoi ape punya service daa

Chudin said...

Sy dr besut tranung..barang tp barang sampai kat skynet p.putih..dah ler pegi ambik pulak tu..adoi ape punya service daa

sree said...

Such a stupid service...I nvr evr experienced like this b4...i feel so iirritating cuz my supplier posted the item on this Monday,tdy is Thursday alrd but I still receive my item yet...such an useless courier system...I tink pos laju is thousand times better than skynet..

Qi Fafa said...

Aq pon kena bnda yg sama..geram sgt..col x angkat2 ..dh sminggu x sampai barang ...jgn smpi bt repot

Anonymous said...

Sama la kita bad experience ngan Skynet..

Cite nya kat sini:

https://sowogopakmo.blogspot.my/2016/12/pengalaman-tak-best-dengan-lazada.html

rosli mat jusoh said...

ak pon menyirap ngan skynet ni,dah la barang lambat hantar tepon lak x angkat...
teruk btol la dia punya service..

rosli mat jusoh said...

ak pon menyirap ngan skynet ni,dah la barang lambat hantar tepon lak x angkat...
teruk btol la dia punya service..

Siti Mariam said...

Emmm terkena jgk..bongok pye Skynet..
Dr 28hb april out delivery smpi skrg xsmpi2 brgnya..dh tipon pagi2 suh anta then dia jnji nk antar..tp smpi ke petang byg n asap van pn xnmpk..perghh terkena lg..mmg anginn..tlg la elakkan guna Skynet la lps ni..service hancur...brg akk sy pn dpt dlm 2mggu bru smpi..mmg BAD SERVICE!!!!!!

azrizie yjierofa said...

Sama lae . Bad service gila skynet nie .. call dah lae susah nk angkat . Out for delivery jew memanjang tapi barang tak sampai sampai . Dari minggu lepas tunggu . Cakap barang under ODA ape benda lae skynet nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels