Meh jadi kawan saya.. ^_^

Monday, June 6, 2011

Pulau Perhentian Day 1

Akhirnya...setelah puas sakit hati dgn karenah mamat sengal tu..maka...hari yang d nantikan pun tiba... berdebar...cewahhhh...cam nak g jumpa CR plak..:P
Dari Subang..pkul 4.45pagi (:| Isnin bertolak menuju ke Pulau Perhentian..lalu ikut Karak Highway,mujur tak tengok lagi film Karak -Laluan Puaka, 8-X if idak..ada sikit seram la..8-X sebab awal pagi n kenderaan pun tak banyak lagi d situ...then masuk Bentong Pahang..lalu Gua Musang, dah terasa cam nak balik rumah arwah nenek kt Laloh Kelantan plak...then singgah makan ~O)kt mana ntah..tapi belah2 Pahang laa..pastu teruskan perjalanan, berhenti plak kt Pasar Kuala Krai beli beras Serindit,beras kegemaran my hasben darling dan Keropok cap ikan emas 2 ekor..:D
Then lalu ke Pasir Puteh terus menuju ke Kuala Besut..sampai sana lebih kurang pukul 1 tengah hari..singgah kedai runcit..beli roti,biskut,keropok n sebagainya utk bahan pabila kelaparan nanti..Bot pukul 2.30 petang..so ada masa lagi..merayau2 la kt kedai2 yang ada di situ...TUP TUP....haishhhhhhhhh.....Tetiba je rasa marah n nak je bakar kedai nie....agak2la kan klau nak gantung pun...marah aku ni...mujur time balik, t'shirt ni dah takda lagi..sebagai tanda protes..aku tak beli souvenir kt sini..beli kt kedai lain.. hahaha.. taklah.. beli kat kedai lain sebab murah skit..:D
hat yang ni tk nak plak gantung..sj je nak wat2 lupa kecemerlangan yang ni plak... :-"
pinjam gmbr dr abg sepupu..sama2 kipas ssh mati MANU..;)
So inilah saatnyaaa...bot dah sampai..yeayyyy....dan dalam boat tu hanya ada kami sekeluarga and sorang pelancung from UK..Bro..fm Will kate takda ke..:)) :))
bergambar b4 boat bergerak...
Bergumbira d dalam bot..gile laju......
 
my hasben darling..g mana pun..ada je kawan..rancak berborak dgn pelancung UK nie..
layan blues...
dah pening..tu la..galak sangat gelak..mujur le tak muntah..mamanya pun dah penin...dalam setengah jam gitu atas boat..akhirnya sampai jua....dah nampak tempat melepak kami sekeluarga..
kami je turun..mamat UK tu ke tempat lain...ishhh..tak sempat nak ampu mintak fm william & Kate..kehkehkeh..gile..mau kena sekeh ngn laki aku karang..:P
Jeti
Rambut masing2 rupa singa jantan dah... :)) mujur guna rejoice - guna jari pun boleh... :))
Berpossing d Arwana Perhentian Resort..sementara tunggu mengregisterkan diri..
Boleh minum percuma d sini..:D 
Arwana Resort..kakitangan tip top...service pun best.. :-bd
Reception
Dewan makan..
Utk Scuba..
 
Boleh layan jiwang or cari ilham d sini..:P
Swimming pool..acara n tempat wajib yang wajib ada if bercuti sefamily...
D sebabkan kami sampai lewat..melewati waktu lunch..maka dengan sedihnya..tak dapat la join buffet lunch kat sini..ingatkan terpaksa la kelaparan sampai ke dinner..tapi rupanya ada ganti..hehe..boleh order apa saja yang ada dalam menu nie...oleh kerana kelaparan aku yang anti sikit makan nasi..mengorder gak nasi.. lapar siot...Nasi Goreng Arwana Special..something like that la..ok..sedap..
ada je tangan sotong merayap..:P
 
Sofea Arissa pilih fishball soup..gile banyak bahan lain..ingatkan fishball je..

Makan time..yang 2 nie.memang selalu kena kongsi..sebab tak habis..
Ok..makan dah habis..sekarang ni..masa untuk berehat2 melepak2 kan diri d bilik..gile penat..dari pukul 4am sampai petang..tak dapat baringkan diri lagi nie...
Aku fikirkan Apartment or connecting room..rupanya hanyalah satu bilik 2 katil Queen..tapi ok la.. asalkan selesa n ada tempat baring cukup la..cuma TV je tak best..takda astro..tkleh layan CSI Ray n Haskell..tengah genting tu....tapi ada movie Hindustand..tiap2 malam pukul 9 malam..cuma yang gile tak best..d alih suara ke Indonesia.. alamakkk..potong stim tengok Shah Rukh Khan,Kajol n Rani cakap Indon..kehkehkeh.... =))
 
Room No 5128...
Ready...1 2 3......terjahhhh...
arghhhhh landing time...yang kecik tu - Yasmin..dok tarik kaki papa ajak g mandi swimming pool...ayakkk budak2 ni kan..memang tak reti penat bila nampak pool...
Ok la..kita kasik papa tidur lena2 dulu..merehatkan kaki yang penat drive tu..aku bawa anak2 g berendam kt pool...
 
 
Dah berendam...dah mengemas...sume2 pun dah...so sekarang ni...masa untuk makan...Dinner time... kehkehkeh.. bestnyaa..ada BBQ plak malam nie..BBQ alternate...d kepalaku dah terbayang kambing.. hehehe...lepas maghrib..kita orang serbu ke tempat makan...buffet kekdahnya....and yessssssss... betul tekaan aku...ada kambing..yeaaaaaaaaaaaa....selain tu ada gak sotong,ikan n ayam bakar..menu lain pun ada gak.. tapi aku tak nampak apa dah...hanya kambing dan sotong je d ulangi...:P
 My hasben darling cam biasa..nasi wajib..Natasha nasi putih n sayur...alahaiii...jimat sungguh..
 
 
Yasmin Qashrina..mentelaah sotong dan bihun goreng...Sofea Arissa plak..pandai makan.. macam2 dia amik, mushroom soup la,sotong,sayur,dessert..memang tak rugi bawa dia buffet...macam mama dia gak..
menu aku..hanya ini saja yang aku telan utk dinner..sotong,kambing...kambing,sotong... hehehe...
gile kambing...:P
makan sudah..bergambar pun sudah...
hari dah malam..perut dah kenyang...mata pun mula ngantuk...apa laie...jom balik bilik cari bantal n katil..
hehehehe...
Gud Nite..sampai sini dulu..nak ketiduran dulu...nanti sambung pertama kali men"snorkeling" kan diri...
(:| I-)

2 comments:

Madam Sooyaree said...

Arissa nampak lain dah pakai specs. Nampak dewasa gitu, hehe

lyza said...

Nampak je dewasa..tp pkran masih kebudak2an lg..masih nak toys n barbie doll lg..baik yasmin..mintak laptop or computer gitu...^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels