Meh jadi kawan saya.. ^_^

Wednesday, June 2, 2010

New baby

Ishhh sejak akhir2 nie..takda fm yang tiba..sedeynyaaaa...dah kurang membeli juga kurang men "trade"..bukan tiada yang berkenan d hati..tapi bajet memanjang jek semput...uwaaaaaaaaaa...lagipun nak bajet bajet bajet for the chipmunk...hehehehehe...
Walaupun takda fm baru lagi..blog nie tetap akan ku update...yeahaaaaaaaaa..nie la semangat blog namanya walaupun kekdang tu..3 4 hari baru aku update...ngeh ngeh ngeh...
Kali ni aku cerita  ceriti pasal hamster plak..dulu masa single mingle aku ada membela hamster..alhamdulillah sihat la hamster2..siap ada anak2 lagi..tp d sb kan aku dok bilik sewa..tkleh le nak bela banyak2..so mana anak2 tu aku let go pada sapa2 yang nak..tak pun aku jual jek kt petshop..
Dan aku tak pernah terfikir untuk membela hamster lagi pabila aku berkawin..sehinggalaaa tahun nie..aku jalan2, gugel2 kat internet..so ternampak la image hamster nieh..wahhh tetiba semangat sayangkan hamster kembali membuak2 dalam diri aku nieh..(penyayang la katakan..hehehe)
So setelah menunggu sekian lama..akhirnya empatapril.blogspot.com merealisasikan impian aku nieh..semalam aku berjumpa dengan khai -tuan punya blog empatapril..dan terlaksana sudahlah impian aku beberapa bulan sebelum nieh...taraaaaaaaaaaaaaaaa...my cute hamster..lili and lala..tapi jangan tanya aku mana lili mana lala..sb aku belum tau beza lagi..nampak sama jek..hehehehe..
hamster ni jenis Violet Djungarian 
susah giler aku nak amik gambar..sb dis cute hamster suka lepak dalam rumah comel nieh..lulu and lala..tersangat la cutenyaa...
Ni rumah lili n lala..walaupun 2nd hand..ok le wat sementara waktu..insyallah akan d renovate perlahan2 mengikut bajet..hehehe..
giler kamera @ giler glemer..hahaha...
antara aksi hamster yang aku suka..nampak kiut sangat2...
mendaki tangga menuju ke puncak..puncak makanan daaa..tapi yang kelakarnya..nak turun tak tahu..main lompat jek..hehehe..cuma pagi nie..aku tengok dah tahu turun naik tangga dah..pandai lili or lala?? masih tk tahu beza...huhuhu...
   
masa untuk makan...setelah berjaya mendaki tangga...yeayyyy....

2 comments:

fajar jalal said...

kak long, chumel sgt gmbr girls tu pkai tudung kat slide show tu.. hehe.. btw, next tyme bela guinea pig pulak.. besar skit drp hamster.. chumelllllll~

lyza said...

hehehe..tengok la sapa mama dorang tuh..kehkeh
GP tk la kut..tak minat pun ya..tp klau fajar nk kasik..klong amik jek..hehe..
amacam..ada brani tk nk sponsor?hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Angels